- 1 pakke tørrgjær
- 6 dl lunkent vann
- 1 ts salt
- 2 ss nøytral olje
- 10 dl sammalt speltmel
- ca. 5 dl siktet speltmel
Rør sammen gjær, olje og salt i en bakebolle og tilsett lunkent vann. La stå noen minutter før du tilsetter alt det sammalte melet, og litt og litt av det siktede melet til du får en smidig og god deig. La den elte på medium hastighet i ca 10 minutter.
Sett så deigen til heving et lunt sted i ca 1 time, eller til deigen har doblet størrelsen.
Når deigen er ferdig hevet heller du den ut på en melet benk og deler den i to.
Kjevle ut hver halvdel til en firkant og ha på ønsket fyll. Rull sammen, del i passe tykke ruller og legg på bakepapirkledd stekebrett. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la rullene etterheve i ca 20 minutter.
Kjevle ut hver halvdel til en firkant og ha på ønsket fyll. Rull sammen, del i passe tykke ruller og legg på bakepapirkledd stekebrett. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la rullene etterheve i ca 20 minutter.
Stekes med over og undervarme på 225 grader i 15-20 minutter, litt avhengig av ovn og størrelse på rullene. Jeg stekte de i 18 minutter.
Jeg laget fyllet av 2 bokser Rema 1000 ferdig pizzasaus, 1 boks mais, 2 store stenger vårløk, 1 pakke gullsalami kuttet i tynne strimler og ca 700g revet ost. Ja, jeg elsker ost.. Her må man bare prøve seg
fram.
Smør på sausen, dryss over fyllet og rull sammen. Legg gjerne litt ost på toppen også rett før steking.
Det kommer til å bli klissete og vanskelig å rulle, men det er ikke så nøye hvordan de ser ut når du slenger de på plata; de blir fine når de er ferdig stekte.
Det kommer til å bli klissete og vanskelig å rulle, men det er ikke så nøye hvordan de ser ut når du slenger de på plata; de blir fine når de er ferdig stekte.
No comments:
Post a Comment