Monday, July 29, 2019

Eltefritt grytebrød

  • 500 g hvetemel
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 4 dl vann
Bland det tørre i en bolle og rør inn vannet med ei sleiv. Deigen skal være litt klissete, men fast.
Dekk til med plast og la heve i romtemperatur i 12-20 timer.

Hell deigen ut på en veldig godt melet benk eller bakepapir og brett den sammen fra kantene og inn mot midten. Gjenta noen ganger og strø på mer mel hvis nødvendig.

Snu deigen så den ligger med brettekanten ned på et melet bakepapir. La brødet etterheve i 1 time.

Etter en time setter du inn en støpejernsgryte i oven på 250 grader. La den stå der i 1/2 time (la brødet stå og heve imens).

Etter en halvtime tar du gryten ut, strør litt mel i bunnen og hvelver deigen opp i gryta. Sett lokket på gryta og sett den tilbake i ovnen. 

Stek i 30 minutter på nederste rille. Etter 30 minutter tar du av lokket på gryta, skrur ned temperaturen til 200 grader og steker videre i 10-15 minutter til brødet er gyldent.

La brødet kjølne på rist.

Du kan fint bytte ut halve melet me siktet speltmel.


No comments:

Post a Comment