Thursday, August 15, 2019

Crispy appelsinbiff


  • 600 g biff i strimler
  • 4 ss maisenna
  • Juice av 2 store appelsiner
  • Skall fra en halv appelsin
  • 3 ss brunsukker
  • 6 ss soyasaus
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts riseddik 
  • 3 ss sesamfrø
  • Fersk chilli eller chilipulver 
  • Hakket vårløk til garnityr
Grønnsaker etter eget ønske; eksempelvis løk, gulrot, paprika, sukkererter.

Bland maisenna med en liten klype salt og pepper. Tørk av biffstrimlene med kjøkkenpapir og rull de i blandingen til de er helt dekt.

Hell litt olje i en panne og la hvitløk, chili, og revet appelsinskall surre noen minutter på medium varme. Tilsett appelsinjuice, brunsukker, soyasaus, riseddik og eventuell chilli. Rør sammen og skru av plata.

Nå kan du enten varme opp frityrgryta, eller en jerngryte med noen cm olje til 190 grader.
Ta fram kjøttet og la det steke i omganger på ca 2-3 minutter. Ikke stek mer enn 1/4 av gangen for å sikre crispy og saftig kjøtt.

La kjøttet renne av seg på kjøkkenpapir. Varm opp sausen igjen, ha i grønnsakene og la de surre noen minutter før du tilsetter kjøttet og sesamfrøene.

Du kan godt tilsette ferdigkokt ris eller nudler i panna, slik at det får surre litt med sausen før du tilsetter kjøtt og grønnsaker


No comments:

Post a Comment