Wednesday, August 21, 2019

Rugbrød

Fordeig
  • 6dl lettmelk
  • 650g siktet rugmel
Hoveddeig
  • 2dl lettmelk
  • 1pk gjær
  • 1ts Idun luftigere bakst (kan sløyfes)
  • 1dl mørk sirup
  • 150g hvetemel
  • 250g sammalt rugmel
  • 2ts salt
  • 3-4 dl frø etter eget ønske - jeg bruker solsikke, gresskar, sesam, lin og chiafrø
Bland ingrediensene til fordeigen godt sammen i bollen på en kjøkkenmaskin og la stå i 30 minutter under plast.

Så over til hoveddeigen:
Varm melken til ca 38 grader og rør inn gjæren.

Tilsett gjærblandingen, sirup, mel, salt og Idun luftigere bakst i bollen med fordeigen og elt godt.

Dekk bollen med plast og la etterheve i 45 minutter.

Hell deigen ut på en melet flate og del i to. Deigen er veldig klissete og vanskelig å håndtere, så bruk godt med mel, både på benken og på hendene.

Rull til tre pølser og legg de i godt smurte eller bakepapirkledde brødformer. La etterheve i 40 minutter under et klede.

Stek midt i ovnen på 225 grader i 35-40 minutter. Avkjøl på rist



Du kan også steke brødet uten former slik som under, men da blir det ikke så høyt









No comments:

Post a Comment