- 6dl lettmelk
- 650g siktet rugmel
Hoveddeig
- 2dl lettmelk
- 1pk gjær
- 1ts Idun luftigere bakst (kan sløyfes)
- 1dl mørk sirup
- 150g hvetemel
- 250g sammalt rugmel
- 2ts salt
- 3-4 dl frø etter eget ønske - jeg bruker solsikke, gresskar, sesam, lin og chiafrø
Bland ingrediensene til fordeigen godt sammen i bollen på en kjøkkenmaskin og la stå i 30 minutter under plast.
Så over til hoveddeigen:
Varm melken til ca 38 grader og rør inn gjæren.
Tilsett gjærblandingen, sirup, mel, salt og Idun luftigere bakst i bollen med fordeigen og elt godt.
Dekk bollen med plast og la etterheve i 45 minutter.
Hell deigen ut på en melet flate og del i to. Deigen er veldig klissete og vanskelig å håndtere, så bruk godt med mel, både på benken og på hendene.
Rull til tre pølser og legg de i godt smurte eller bakepapirkledde brødformer. La etterheve i 40 minutter under et klede.
Stek midt i ovnen på 225 grader i 35-40 minutter. Avkjøl på rist
Du kan også steke brødet uten former slik som under, men da blir det ikke så høyt
Så over til hoveddeigen:
Varm melken til ca 38 grader og rør inn gjæren.
Tilsett gjærblandingen, sirup, mel, salt og Idun luftigere bakst i bollen med fordeigen og elt godt.
Dekk bollen med plast og la etterheve i 45 minutter.
Hell deigen ut på en melet flate og del i to. Deigen er veldig klissete og vanskelig å håndtere, så bruk godt med mel, både på benken og på hendene.
Rull til tre pølser og legg de i godt smurte eller bakepapirkledde brødformer. La etterheve i 40 minutter under et klede.
Stek midt i ovnen på 225 grader i 35-40 minutter. Avkjøl på rist
Du kan også steke brødet uten former slik som under, men da blir det ikke så høyt
No comments:
Post a Comment