Saturday, April 2, 2022

Megagode "pocketless pita"

Brødene egner seg godt til frysing, og blir så godt som ferske etter en kjapp runde i ovnen. Lag derfor gjerne dobbel eller trippel porsjon.



  • 2 ts gjær
  • 1 ts sukker
  • 2/3 cup lunkent vann
  • 1/2 cup lunken melk
  • 1 ss olivenolje
  • 1,5 ts salt
  • 500 gram hvetemel
Ha gjær, sukker, melk og vann i bollen på en kjøkkenmaskin og la gjæren blomstre opp noen minutter.

Ha så i salt og ca 1/3 av melet. Kjør på lav hastighet til alt er godt blandet.

Fortsett å ha i litt og litt mel, og elt til du har en smidig og fin deig, ca 5 minutter. Deigen skal løsne lett fra bollen, men gi litt etter når du trykker på den.

Ha deigen over i en lett oljet bolle og sett til heving på et lunt sted. del deigen i 6-8 emner og la de hvile under et kjøkkenhåndkle i 15 minutter.

Kjevl ut emnene på en lett oljet benk til de ca 3 mm tykke sirkler. Jeg steker i to panner samtidig, så da kjevler jeg ut to og to emner.

Stek i varm panne, ca 1-2 minutter, og snu når du ser det dannes bobler i overflaten. Stek videre i ca 1 minutt på den andre siden. Dersom panna ikke er varm nok risikerer du at de stekes for lenge og blir tørre, så pass på riktig temperatur.

Stable brødene på rist under et kjøkkenhåndkle, da holder de seg myke og gode.


No comments:

Post a Comment