Friday, May 5, 2017

Mandelsmør

Jeg ELSKER peanøttsmør. Virkelig elsker! Men av og til trenger til og med jeg en forandring.. Så jeg laget mandelsmør. Same, same, but different..



Det eneste du trenger for å lage ditt helt eget mandelsmør er en blender, en pose mandler og en klype salt dersom du ønsker det.

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 150 grader. Spre mandlene utover et stekebrett og sett de i ovnen i ca. 10 minutter.

Etterpå heller du mandlene i en blender og lar den hakke i vei på lav hastighet til du har den konsistensen du ønsker. Enten du liker chunky eller helt glatt.
Først tenker du nok: Å nei, dette er alt for tørt; det kommer aldri til å bli bra.
Så tenker du kanskje: Okay, det begynner å ligne noe. Kanskje det kan bli bra likevel.
Til slutt tenker du: Fy søren, dette er det mest kremete og perfekte mandelsmøret jeg noensinne har sett!

Når du kommer til det siste punktet der har du i saltet og lar det mixe bittelitt til. Og så; voila, ditt helt eget mandelsmør

Oppbevar det ferdige smøret i en lufttett boks eller glass i kjøleskapet.
Det holder seg i hvert fall et par uker, men sjansen for at det fortsatt er noe igjen etter et par uker er svimlende liten.. Det er bare alt for godt til å la det stå..

No comments:

Post a Comment