Tuesday, May 2, 2017

Kyllingfilet i slowcooker

På hverdager er jeg stor fan av å bruke så lite tid på kjøkkenet som mulig. Derfor prøver jeg å ha mest mulig halvferdig mat tilgjengelig slik at middagslagingen kan gå fort hvis jeg ønsker det.

Her er slowcookeren en fin hjelper. Sleng oppi et par kilo kyllingfilet og vips så har du mange middager for hånden.


Etter du har dumpa kyllingen i gryta må du tilsette litt væske. Eplejuice, kyllingkraft, hvitvin eller bare rett og slett litt vann.
Bare husk at det ikke slippes ut noe damp under stekingen, så all væsken blir igjen i gryta. Dette betyr at du trenger vesentlig mindre væske enn om du steker i ovn.

Kjør på med favorittkrydrene dine, og gjerne litt hakket løk, hvitløk, chili, sennep, eller andre smakstilsetninger du liker.

Jeg brukte
  • 4 kg kylling
  • 0,5 dl kyllingkraft
  • 0,5 dl soya saus
  • 1 ts dijon sennep
  • 2 fedd hvtløk - hakket
  • 1 liten rødløk - hakket
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts cayenne pepper
Still inn slowcookeren på low 8-10 timer eller på high 6 timer.
Når den er ferdig kan den godt stå og hvile litt før du fordeler kyllingen i porsjonspakker og eventuelt fryser ned. Ta med litt av sjyen slik at kjøttet beholder saftigheten sin.
Dersom du vil ha pulled chicken bruker du to gafler og river kjøttet fra hverandre.

Ta gjerne vare på kraften og bruk den som base til saus eller suppe senere.



No comments:

Post a Comment