Friday, November 1, 2019

Hummus & Tahini

  • 2 bokser hermetiske kikerter
  • 3 ss tahini
  • 1 hvitløksfedd
  • Saften av 1/2 sitron
  • 3 ss olje
  • 1 neve fersk koriander - hakket
  • salt & pepper

Hell laken av kikertene, og ta vare på ca halvparten. Dette bruker du for å tilpasse tykkelsen senere.

Ha kikerter, hvitløk og noen spiseskjeer kikertvann i en foodprosessor og kjør til en glatt masse.
Rør inn sitronsaft, tahini og hakket koriander, men spar litt til garnityr. Smak til med salt og pepper. Juster eventuelt tykkelsen med mer kikertvann ved behov.
Ha ferdig hummus over i en skål og hell noen skjeer god olje over. Toppes med litt hakket koriander.


For å lage hummus trenger du Tahini. Det kan kjøpes på innvandrerbutikker, eller du kan veldig enkelt lage det selv.
  • 4 dl sesamfrø
  • 1 klype salt
Rist frøene i tørr panne. Pass på så de ikke brenner seg.
Avkjøl og hell over i en foodprosessor. Kjør i gang på medium til høy hastighet og smør deg med tålmodighet.
Det tar litt tid før frøene begynner å skille ut oljen sin. 

Når du har fått ønsket konsistens, rører du inn litt salt. Hell på glass og oppbevar kjølig.

Jeg lager tahini først og fremst for å bruke det i hummus, men det er også godt på brødskiva; enten for seg selv eller under annet pålegg.



No comments:

Post a Comment