Thursday, May 7, 2020

Havrecookies med banan & peanøttsmør

  • 100g honning
  • 100g peanøttsmør
  • 2 egg
  • 2 små modne bananer
  • 200g lettkokte havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • Rosiner - kan sløyfes
  • Kokesjokolade - kan sløyfes
Sett ovnen på 180 grader over og undervarme.
Kjør banan, honning, egg, peanøttsmør og 100g havregryn til en glatt røre med stavmixer. 
Rør inn resten av havregryna, bakepulver og vaniljesukker.
Tilsett ønsket mengde rosiner; jeg bruker ca. 80g, og eventuelt hakket kokesjokolade. Jeg bruker fra 50-100g.

Konsistensen kommer litt an på hvor myke bananene er og hvor flytende peanøttsmøret er. De skal være såpass faste i konsistensen at de ikke flyter utover brettet, så tilpass i så fall med litt mer havregryn.

Sett på bakepapirkledd plate og stek i ca 15 minutter til de er lett gyldne.


No comments:

Post a Comment