- 4 egg
- 6 dl sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 8 ss kakao
- 3 dl hvetemel
- 200 g smør
Sjokoladeglasur:
- 3 dl kremfløte
- 300 g kokesjokolade
- 2 ss smør
Smelt og avkjøl smøret. Visp egg
og sukker lett sammen. Bland i
vaniljesukker og kakao. Rør i smeltet smør og hvetemel vekselvis til du får en
glatt og klumpfri deig.
Ha deigen i en liten,
bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i
30-35 minutter. Kaken skal være litt bløt i midten. La kaken avkjøles i
langpannen.
Kok opp kremfløten til glasuren
i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett grovt hakket kokesjokolade og
smør. La sjokoladen og smøret smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn.
La den avkjøles en liten stund i romtemperatur før du heller den over kaken i
formen. Sett formen i kjøleskapet i noen timer og gjerne over natten, til
sjokoladeglasuren har stivnet.
Løft den kalde kaken ut av
langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken i passe store firkanter.
Tips
Det er viktig at du lar kaken
bli kald før du har på sjokoladeglasuren, ellers vil glasuren bare smelte inn i
kaken.
Denne sjokoladeglasuren vil være
flytende når den er varm, men stivner til en fast, tykk krem når den er kald.
La derfor kaken bli værende i langpannen når du heller over sjokoladeglasuren.
Jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av
formen.
Kaken er lettest å dele i pene
kakebiter mens den er kald, men kakebitene smaker aller best når de har fått
stå i romtemperatur igjen en stund slik at glasuren blir bløt og kremete.
Seige brownies med
sjokoladeglasur holder seg gode i flere dager i kjøleskapet. Dekk til med plast
så de ikke blir tørre i kantene. Disse kakebitene er også supre å fryse.
Oppskrift fra Det Søte Liv
No comments:
Post a Comment