Tuesday, September 10, 2019

Falafel


  • 1 boks kikerter
  • 1 boks sorte bønner
  • 1 kinesist hvitløk
  • 1 stor løk
  • 1 kopp hakket koriander
  • 2 ts bakepulver
  • 1-2 dl hvetemel 
  • 1 1/2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts paprikapulver
  • 1/2 ts kardemomme
  • 2 ts spisskummen
  • Hakket chili eller chilipulver etter ønske

Ha alle ingrediensene bortsett fra melet i en food processor eller i en bolle dersom du bruker stavmixer (anbefaler food processor), og kjør til en passe grov konsistens. Du bestemmer selv hvor
mye du vil ha å bite i.

Ha i 1 dl mel og spe evt. med mer etter du har prøvestekt en bolle.

Varm opp ei panne med litt olje, form en bolle med en spiseskje og stek en prøvebolle.
Dersom den flyter utover panna har du i mer mel i blandingen til du har ønsket fasthet.

Snu bollene forsiktig etter de har fått stekeskorpe på ene siden. La de gjerne renne av seg på litt kjøkkenpapir etter steking.

De er veldig myke inni rett etter steking, men de blir fastere når de får ligget litt.








No comments:

Post a Comment