Friday, September 6, 2019

Tikka Masala


Marinade
  • 1 kg kyllingfilet i biter
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 ss revet ingefær
  • 1 ss revet hvitløk
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts cumin
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts salt
Saus
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 1 stor løk - finhakket
  • 1 ss hvitløk - finhakket
  • 1 ss revet ingefær
  • 2 ss garam masala
  • 2 ss kvernet cumin
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ss coriander
  • 400g tomatpuré
  • 1 ts chilipulver
  • 3 dl fløte
  • 1 ss brunsukker
  • 0,5 dl vann ved behov
  • Hakket koriander til garnityr

Rør sammen ingrediensene til marinaden i en bolle og la kyllingen marinere i 10 min til 1 time; alt ettersom hvor god tid du har.

Varm opp olje i en tykkbunnet panne eller jerngryte. Gryta skal være god og varm før du har i litt og litt kylling og steker til de er godt brunet.
La panna stå med stekeskyen i; den skal du bruke i sausen.

Smelt smør i samme panne og stek løken  blank. Ha i hvitløk og ingefær og la det surre ett minutt før du har i krydderet og sukkeret. Bland godt og hell i tomatpuréen og fløten. 
La det småkoke i 10-15 minutter.

Ha i kyllingen og la det koke i 10 minutter til. Hell i vann dersom sausen er for tykk. 

Strø over hakket koriander og server med karriris, nanbrød, mango chuthey og raita.

Denne oppskriften holdt til 3 middager for 2 personer.





No comments:

Post a Comment