Tuesday, September 8, 2020

Blåbærscones

  •  250g hvetemel
  • 100g sukker
  • 2ts vaniljesukker
  • 0,5ts salt
  • 2,5ts bakepulver
  • 115g smør - frosset
  • 120ml fløte
  • 1 stort egg
  • 2 kopper fyll av eget ønske - jeg brukte frosne blåbær og hakkede hvalnøtter. 1 kopp av hver.
Bland det tørre i en stor bakebolle. 
Ta smøret ut av fryseren og riv på et rivjern. Rør smøret inn i det tørre med en gaffel. Det er viktig at deigen er så kald som mulig, så ikke bruk hendene. 

Sett bollen i fryseren mens du pisker sammen fløte og egg i en bolle, og gjør klart ønsket fyll.

Ta ut bollen og rør sammen det tørre og det våte med ei sleiv. Vend så inn fyllet og hell hele blandingen ut på en lett melet kjøkkenbenk. Kna forsiktig sammen og form til en ca 2-3cm høy sirkel. Sett i kjøleskap i 10-15 minutter.

Ta den ut og del sirkelen i 8-12 like store deler. Legg på bakepapir med litt mellomrom og stek i ca 16-20 minutter på 200 grader over og undervarme.
De er ferdige når de er gyldne i kantene og lett brune på toppen. Avkjøl litt før servering

Pisk sammen noen skjeer fløte og melis til topping.





No comments:

Post a Comment