Friday, September 4, 2020

Gulrotbrød

 • 1 pakke tørrgjær

• 5 dl lettmelk - varmet opp til ca 38 grader

• 2 middels store gulrøtter - revet

• 2ts salt

• 8dl sammalt hvete fin (bytt gjerne ut et par dl. med grov)

•2-4dl hvetemel

• 1dl linfrø (kan sløyfes)

• 1dl sesamfrø (kan sløyfes)

• 1dl chiafrø (kan sløyfes)


Hell gjær og den varme melken i bollen på en kjøkkenmaskin og rør sammen.

Ha i resten av ingrediensene, men hold igjen litt på hvetemelet.

Elt godt i 5-10 minutter på lav hastighet til deigen har blitt smidig og fin. Tilpass med mer mel underveis dersom det trengs.

Deigen skal holde formen godt, men vil likevel være litt klissete.

La deigen heve under plast et lunt sted i 45-60 minutter.

Hvelv så deigen ut på et melet bakebord og form 2 brød som du legger i smurte brødformer.

Etterhev i 20-30 minutter.

Stekes midt i ovnen, først 20 minutter på 220 grader. Skru deretter ned til 200 grader og stek videre i 20-25 minutter. Slipp ut damp en gang eller to i løpet av stekingen.





No comments:

Post a Comment