Wednesday, September 16, 2020

Steamed buns

  • 525g hvetemel
  • 1,5ss sukker
  • 0,5ts salt
  • 200ml lunkent vann
  • 1ss tørrgjær
  • 50ml melk
  • 1ss nøytral olje + litt ekstra til pensling
  • 1ss eddik (ris, hvitvin, vanlig)
  • 1ts bakepulver 



Bland mel sukker og salt i en stor bolle. Rør ut gjæren i lunkent vann og bland inn i melet sammen med melk, olje og eddik. Tilsett mer vann ved behov. Deigen skal være ganske klissete.

Hell deigen ut på en lett melet benk og kna i 10-15 minutter eller til deigen er glatt og fin.

Smør innsiden av en bolle med litt olje og legg deigen i. Dekk til med plast og la deigen heve et lunt sted i ca 2 timer, eller til dobbel størrelse.

Hell deigen ut på benken og klem luften ut av den. Strø over bakepulveret og kna deigen i 5 minutter.

Rull deigen ut til en lang pølse og del i 18 biter. Rull hvert emne til en ball og la de hvile på benken i 5 minutter.

Bruk kjevle og rull en og en ball til en oval som er ca 3-4mm tykk. Pensle deigen med litt olje og pensle en spisepinne (eller annen gjenstand med passe tykkelse) med litt olje. Legg pinnen midt på emnet og brett dobbelt, uten å klemme. 

Finn fram bakepapir og klipp ut 18 firkanter som er litt større enn emnene. Legg emnene på bakepapiret og etterhev under et rent håndkle i 1,5 time.

Varm opp en steamer, evt hell vann i en stor stekepanne og sett en potetdamperist oppi. Bruk et stort kaserollelokk eller en annen panne snudd opp ned som lokk.

Trekk ut spisepinnene og damp bunsene med papiret på i 7-8 minutter til de er puffet opp og litt sticky.
Dette må gjøres i omganger på 3-5 buns.

Hold de varme under et håndkle. Fjern papiret og server.

No comments:

Post a Comment