Friday, October 18, 2019

Min beste sjokoladekake


Kake
  • 300 g hvetemel
  • 350 g sukker
  • 30 g kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl melk
  • 200 g smeltet kokosolje eller smør
  • 2 egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 dl varm kaffe
Forvarm ovn til 175 grader C. Smør 2 stk. 28cm kakeformer
Rør sammen mel, sukker, kakao, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.
Ha i melk, olje/smør og egg, og bland på medium hastighet. Reduser hastigheten og tilsett varm kaffe mens maskinen går.
Hell røren jevnt i de to formene og stek i 25-30 minutter midt i ovnen.

Frosting
  • 500 g smør - kaldt!
  • 120 g kakaopulver
  • 800 g melis
  • 5 ss fløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
Del opp kaldt smør i terninger og pisk i 3-4 minutter i en kjøkkenmaskin. Skrap ned langs kanten underveis, og pisk til smøret har blitt mykt og økt i volum. Hemmeligheten til hvorfor denne smørkremen blir så fantastisk god er å bruke kaldt smør. Dette gir en luftigere og lettere krem som smelter på tunga.

Tilsett kakaopulver, salt og vaniljesukker, og bland godt.
Tilsett så litt og litt melis og fløte mens maskina går på lav hastighet.
Pisk i 3-4 minutter til frostingen er lett og luftig.


No comments:

Post a Comment