Monday, October 21, 2019

Veggisburger

  • 1 hel brokkoli
  • 1 medium løk
  • 1/2 chili
  • 2 medium gulrøtter
  • 250 g fersk champignon
  • 2 bokser brune- eller kidneybønner
  • 100g fersk spinat
  • 60g hvalnøtter
  • 3 egg
  • 3 dl strøkavring
  • Salt & pepper
  • Gurkemeie
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 poser boil in bag fullkornsris
Kok ris og sett til avkjøling.

Del opp brokkoli, sopp, løk, chili og gulrot i biter og ha det i en kjøkkenmaskin med knivinnsats.
Kjør til du har litt grove smuler; ikke for smått. Mos er en veldig kjedelig konsistens.
Spre smulene utover et bakepapirkledd stekebrett.

Hell av laken og skyll bønnene. Hell de ut på et eget bakepapirkledd stekebrett.

Sett begge brettene i ovnen på 180 grader varmluft i 15 minutter. Dette fjerner overflødig fuktighet, og gjør burgerne mindre soggy.

Kjør nøtter og spinat raskt i kjøkkenmaskinen, slik at de får konsistens som litt store smuler.
I en stor bolle heller du den avkjølte risen, nøtter, spinat, strøkavring, tomatpuré, egg og krydder etter eget ønske.

Når grønnsakene og bønnene er ferdig tørket, heller du bønnene i kjøkkenmaskinen og kutter til små biter.
Tilsett både bønner og grønnsaker i den store bollen og bland godt.

Form til burgere, eller boller om du vil, og stek over medium varme. 
Kan fint fryses ned.




No comments:

Post a Comment